Vinst i Prix S:t Georges för Lina Dolk

09/11/2018

Plantskole eleven Lina Dolk tävlade förra helgen i Gnesta.

Lina tävlade hästen De Lazet (De Noir-Solos Landtinus) i Prix S:t Georges och vann med 66,86%.

Vinst i Msv B:2 för Felicia & Breezy

08/29/2018

Plantskole eleven Felicia Bermar Vistedt tävlade förra helgen på Hogsta.

Felicia tävlade hästen Breezy (Fürst Piccolo x Welt Hit II) i Msv B:2 och vann med 70,349%.

Marina Mattsson 5:a i EM final

08/22/2018

Knytkalas medlem Marina Mattsson har genom åren tävlat ett antal internationella mästerskap och förra veckan var det dags igen.

Denna gången var det U25 EM i Exloo, Holland. Marina tävlade hästen Quartermain (Quaterback x Wilawander xx) från Hannell Dressage.

Marina & Quartermain gjorde 3 riktigt fina rundor och avslutade med meetingets bästa i Kür finalen som berömdes med 76,6% och en 5:e placering.

Carl Hedin placerad i alla 3 starter i Hickstead

08/17/2018

Plantskole eleven Carl Hedin tävlade för två veckor sedan i engelska Hickstead.

Carl tävlade CDI Lilla Rundan på hästen Memphis (Twilight - Regazzoni) och placerades i alla tre klasser.

Sofie Lexner 2 x 2:a i Verden

08/14/2018

Knytkalas medlem Sofie Lexner tävlade förra helgen vid de internationella tävlingarna i tyska Verden.

Sofie tävlade i Grand Prix på Tobajo Pik Disney (Tobago Picez x Walt Disney I) och slutade 2:a med 72,065%.

Sedan blev det igen till en fin 2:a placering i Grand Prix Special'en med 73,3%.

Dubbelseger till Charlotta Lundblad

08/13/2018

Förra helgen tävlade Plantskole eleven Charlotta Lundblad i Lindesberg.

Det blev en framgångsrik helg för Charlotta & X-Cilent (Connaisseur x Weltmeyer) - först med vinst i Msv B:2 med 71,74% och därefter seger i Msv B:4 debuten med 66,74%.

Charlotta tävlade även hästen Headline och placerades 4:a i Msv B:5 med 67,98%.

Sverige vann Nations Cup

08/12/2018

Efter 7:e och sista omgången av Nations Cup i dressyr i engelska Hickstead stod det klart att Sverige vann det totala Nations Cup.

I laget i Hickstead ingick två Knytkalas medlemmar, Natalie Oldfors och Charlotte Haid-Bondergaard.

I den avslutande Kür finalen placerades Charlotte & Roberto des Frettes 5:a med 70,475% och Natalie & Mickey M 7:a med 69,450%.

Knytkalasare och plantor på pallen i Laholm

07/30/2018

I helgen tävlade flera plantor och Knytkalasare i Laholm.

Knytkalas medlem Sofie Lexner tog hem segern i fredagens Prix S:t Georges på hästen Fame (Bordeaux x Rhodium) med 72,5%. Knytkalas kollegan Stefan Jansson la sig på en fin 2:a placering med hästen Kitaro SB (Kostolany x Donatelli) och 71,520%.

I fredagens Intermediaire II plockade Plantskole eleven Emma Jönsson hem både 2:a placeringen på Santo Domingo (Samba Hit II x Flemmingh) med 69,608% och 3:e placeringen på Donizetti 39 (Don Frederico x Lauries Crusador xx) med 68,284%.

I söndagens Intermediaire I kür placerades Stefan 2:a, denna gången på egna uppfödningen Locatelli (Loredes x Rubinrot) med 73,5%.

Marina 2:a i Aachen

07/25/2018

Knytkalas medlem Marina Mattsson från Hannell Dressage tävlade i famösa Aachen förra veckan.

Marina tävlade hästen Quartermain (Quarterback x Wilawander XX) i U25 Grand Prix ihop med bl.a. Plantskole eleven Lina Dolk & Biggles (Bjorsells Briar x Krevad).

Första tävlingsdagen var onsdag i U25 Grand Prix och där placerades Marina & Quartermain på en fin 2:a plats med 72,03%. Lina & Biggles kom på en 5:e plats med 71,147%. Denna dagen avgjordes även lagtävlingen där Sveriges U25-lag placerades 2:a totalt

Fredag var det dags igen för U25 ryttarna och där placerades Marina & Quartermain 3:a med 70,821% och Lina & Biggles kom 9:a med 68,487%.

Finalen i U25 Grand Prix kür gick av stapeln på lördagen. Med tre svenska ekipage i finalen med endast 12 startande ekipage knep Marina & Quarmtermain en fin 5:e placering med 74,650%. Hack i häl var Lina & Biggles med en 6:e placering och 74,125%.

Falsterbo avslutas med finalsegrar och fina placeringar

07/19/2018

Torsdag fortsatte de fina resultaten från Knytkalasare och plantor.

Först ut var Knytkalas medlem Marina Mattsson från Hannell Dressage i kvalet för 7-åriga hästar. Hon tävlade hästen Gladstone Zee T (Apache x Jazz) där ekipaget placerades 4:a med 71,381%. Placerad 6:a var Knytkalas kollegan Ebba von Essen på Macacho (Maserati x Camaro M) med 70,381% och placerad 8:a var Knytkalas kollegan tillike Dressyressen kollegan Mia von Essen på Leopold (Licosto x Lafitte) med 69,905%.

Knytkalas kollegan Sofie Lexner vann Scandinavian Open finalen för 5-åringar på Inoraline (Johnson x Amiral) med 78,086%. Placerad 4:a var Marina igen, denna gången på hästen Notting Hill med 75,432%. Plantskole eleven Ida-Linn Lundholm från Tullstorp placerades 5:a på Ipolita (Johnson x Havidoff) med 73,333%. På en 8:e placering var Plantskole kollegan Emelie Brolin på godkända hingsten Bergsjöholms Valbonne (Blue Hors Zack x Epson) med 70,556%.

I finalen för 6-åringar kom Mia von Essen 9:a på Zumba med 68,143%.

I fredagens CDI3* Grand Prix blev det till en 2:a placering för Sofie Lexner, denna gången på hästen Tobajo Pik Disney (Tobajo Picez x Walt Disney I) med 70%. På en 7:e plats kom Knytkalas kollegan Natalie Oldfors & Mickey M (Metall x Bonaparte) med 67,130%.

I finalen för 4-åringar tog Plantskole eleven Carl Hedin hem segern på Davalerian (Dante Weltino x Vivaldi) med 85%. Placerad 3:a var Plantskole kollegan Ida-Linn igen på godkända hingsten Formalin (Floricello x D-Day) med 81,7%.

I Gina Tricot Future Elite finalen placerandes Plantskole eleven Amanda Svanberg & Quite Swift (Quite Easy x Swift) 5:a med 70,5%.

Fredagen avslutades med U25 Grand Prix där Plantskole kollegan Emma Jönsson placerades 6:a på Tango (Obelisk x Lohengrin) med 66,179%.

I lördagens final för 7-årigar gick vinsten till Marina Mattsson & Gladstone Zee T med 71,667%. Ebba & Macacho placerades 4:a med 70,952% och på en 7:e plats kom Mia & Leopold.

Sedan var det dags för CDI3* Grand Prix Kür där Sofie & Tobajo Pik Disney igen placerades 2:a med 75,990%.

Allt i allt ett mycket lyckat Falsterbo Horse Show 2018 för Knytkalaset och Plantskolen och vi ser redan fram emot nästa år!