Ida-Linn Lundholm


Biografi

Född: 12/04/1991

Hästar:

  • Reezling TH f 2017 e Dragon Welt – Chirlon äg By Jolinn AB
  • Raspberry f 2015 e Skovens Rafael - Londonderry äg By Jolinn AB o Stall Godà

Målsättning:
Jag vill hela tiden bli bättre. Jag vill nå den absoluta världstoppen och ha en lång internationell tävlingskarriär. Samtidigt mäter jag inte kompetens i mästerskapsmedaljer, mitt mål är att ha en gedigen kunskap och verktygslåda. Jag älskar att utbilda hästar hela vägen, att hitta en unghäst och sedan ta den uppåt i utbildning o tävling är otroligt roligt. Jag tycker det är väldigt kul att försöka plocka fram det bästa i varje individ, utmaningen i att dem är olika är både motiverande och utvecklande. Jag har som mål att kunna göra just detta med så många olika hästar som möjligt.

Jag har som mål att bli bra på helheten i utbildning, försäljning och i att driva företag. Efter 11 fantastiska år på Tullstorp Dressage Stable hos Jan Brink (2010-2021) har jag startat min egen verksamhet med utbildning, tävling, försäljning och lektioner. Det betyder mycket för mig att ha en nära kontakt med mina kunder, hästar och elever.

Jag har ett nära samarbete med ett fåtal hästägare där vi arbetar med långsiktiga mål kring deras hästar, där tanken är att ha kvar dem över lång tid för träning och tävling uppåt i klasserna. Samtidigt har jag en del hästar på kortare sikt, med olika mål. Det är viktigt för mig att ha en tydlig plan för varje individ och en öppen kommunikation med hästarnas ägare kring deras mål, utveckling och potential. För mig är det ett mål i sig att ha tydliga mål för såväl mig själv som för varje häst, och att vara öppen för att mål både kan ändras och utvecklas.

Drivkraft:
Kärleken till hästarna och till känslan av utveckling o framgång. Känna hur det lönar sig att kämpa och på så sätt lyckas nå mål o drömmar. Jag tror att det man verkligen vill, det kan man. Det är en drivkraft att uppleva detta, att genom hårt arbete uppleva att det som tidigare var en dröm nu är ens vardag, och genom det inse att drömmar kan bli verkliga mål, som kan uppnås, även om det från början kan kännas omöjligt. Det är även en stor drivkraft för mig att se hur andra lyckas, andras framgång o känna en ständig hunger efter att bli bättre. Jag älskar ögonblicken när allt stämmer, känslan av stolthet över hästen, när man verkligen känner deras motovation och glädje till arbetet och att känna att dom tycker det är roligt och spännande att tränas.

Styrka och svaghet som ryttare: Jag är en person som tänker mycket, jag är känslig, stark, ödmjuk, hårt arbetande, målinriktad, noggrann och positiv med mycket tålamod. Det är egenskaper jag värdsetter o använder mycket i min ridning. Jag försöker möta alla hästar på olika sätt, där de är just då, i såväl situation som utbildning. Jag är tålmodig, drömmande o realistisk, vilket jag tror ger mycket i längden. Jag är väldigt självkritisk, jag kan bli överanalytisk och vilja ha för mycket kontroll, och tänka för mycket. Jag är väldigt noggrann, o vill ha koll på allt. Det kan vara bra, samtidigt kan det absolut vara en nackdel i vissa situationer.

Tränar för:
Kyra i Knytkalaset

Jag och Knytkalaset

Vad Knytkalaset ger mig:
Knytkalaset är ett fantastiskt koncept där vi ryttare både får träning i toppklass av Kyra Kyrklund och får en enorm möjlighet att ta del och hjälp av varandras träning för att lösa problem med olika hästar. Det är en plats där vi i lugn och ro kan jobba med våra problem och funderingar, inga frågor är dumma, och där vi verkligen känner att alla vill varandra väl. Alla som är med är otroligt skickliga ryttare, med mycket erfarenhet och olika hästar. Vi har olika saker vi behöver jobba med, och vi alla har stort utbyte av att se varandra rida och träna. Vi kan prata om allt möjligt, från tävling, utrustning, mental träning, utbyta erfarenheter, vara frustrerade och skratta ihop, vilket är helt super. Vi får också en tät sammanhållning, vi lär känna varandra även avsuttet, vilket är en stor tillgång tex på tävlingsbanorna. För mig personligen ger det otroligt mycket, det är ett väldigt bra komplement till den dagliga träningen med hemma. Det är väldigt inspirerande och motiverande att titta på så många andra duktiga ryttare och fina hästar, få ta del av Kyras fantastiska verktyg, problemlösningar, enorma erfarenhet och ideer. Hela konceptet gynnar dressyren oerhört mycket. Jag är otroligt tacksam att vara en del av Knytkalaset.

Vad jag ger Knytkalaset:
Jag hoppas att jag uppfattas som en pålitlig, hjälpsam och positiv medlem av Knytkalaset, att mitt bemötande är välkomnande och bra för gemenskapen. Jag tror och hoppas att mina egenskaper som ryttare återspeglas i min personlighet mot dom andra medlemmarna, och att jag därigenom bidrar till en miljö som känns trygg, positiv, seriös och produktiv. Alla i gruppen är väldigt målmedvetna, och alla är olika. Vi har en fin harmoni i gruppen, just för att alla får vara som dom är och har en positiv och öppen approach mot varandra och träningen.

Tävlingsresultat

Meriter:
Seger i Bruksprovet 2012 med Zaladin Mi 1240, seger i Bruksprovet 2013 med Sankt Erik II 1265, ridit flera hingstar som godkänts under bruksprov. Flera starter o placeringar i årgångschampionat m olika hästar, finalplacerad i Falsterbo 2014 med Sankt Erik II 1265, start i unghäst-VM 2014 med Sankt Erik II 1265. Vinst i samtliga starter och årgångsklasser ink Falsterbo under 3 år med Dragon Welt, samt nr 9 på unghäst-VM i Ermelo 2017. Tävlat upp till internationell Grand Prix med placeringar.

Image: 2020-01/5178-catharinabrink-vit-.jpg Ida-Linn & Empire Ida-Linn & Dan Brown Ida-Linn & Dragon Welt Ida-Linn & Dan Brown Ida-Linn & Dan Brown Ida-Linn & Dan Brown Ida-Linn & Dan Brown Ida-Linn & Dan Brown Ida-Linn & Ipolita Ida-Linn & Ipolita