Internationella segrar och placeringar i Tolbert

04/21/2023

Några Knytkalas medlemmar tävlade förra helgen i holländska Tolbert.

Det blev till dubbelseger för Knytkalas medlem Carl Hedin & Davalerian la ut med seger i torsdagens CDI2* Intermediaire B med 70,297%. 6:a i klassen var Knytkalas kollega Emma Jönsson & Date Me. Fredag var det dags igen och Carl & Davalerian slog till med ytterligare en seger, denna gången i CDI2* Intermediaire II med 72,892%. Emma & Date Me kom på en 7:e plats.

Plantor i topp på Strömsholm

04/21/2023

Några av plantorna tävlade på Strömsholm förra veckan igen och det med fina resultat.

Plantskole eleven Ellen Olsson tävlade Daimjenko (Dancier x Worldly) och vann FEI Mästerskapsprogram Msv A (UR) med 68,186%. Placerad 4:a i samma klass var Plantskole kollegan Louise Brantefjord & Grey Galaxy 3 (Grey Flanell x Daddy Cool) med 67,108%.

04/20/2023

Nyligen tävlade flera plantor på Strömsholm.

I FEI Mästerskapsprogrammet Msv A (UR) vann Plantskole eleven Ellen Olsson & Daimjenko (Dancier x Worldly) med 68,186%. Placerad 4:a var Grey Galaxy 3 (Grey Flanell x Daddy Cool) med 67,108%.

En lyckad dag i Lund för Lundholm

04/19/2023

Knytkalas medlem Ida-Linn Lundholm tävlade igår i Lund.

Ida-Linn tävlade först 5-åriga Focus (For Romance I x Royal Diamond) och placerades 2:a med 81,8%. Därefter hoppas Ida-Linn och tog segern i FEI Intermediaire I på Roswell (Rosevelt x Weltman) med 69,134%.

Knytkalasarna intar Tullstorp

04/19/2023

Nu har vi haft Knytkalas träningar igen. Kyra flög in från England som vanligt dagen innan och sedan körde vi två dagars träningar med massor fina hästar och väldigt duktiga ryttare.

Johanna & Mazy 8:a på World Cup final I Omaha

04/13/2023

Knytkalas medlem Johanna Dueboje & Mazy av Klövenhöj fick möjligheten att tävla World Cup finalen i Omaha och hakade på direkt! Och vilken resa! Ekipaget tog en en 10e plats i Grand Prix med 69,87 och en 8e plats i kürfinalen 76,118.

Johanna kommenterade resan som följer:

"Det var en otrolig upplevelse att få resa till USA med Mazy. Vi fick en sen inbjudan av FEI och jag är så glad att vi kunde hävda oss så bra i det starka startfältet. Att komma på en 8e plats i vårt första stora internationella mästerskap är nästan lite overkligt! Jag är så glad att bland annat Kyra peppade mig att åka! Det är en erfarenhet för livet."

Stort grattis önskar Knytkalaset

Tindra & Adobe Kür-trea i Sint Truiden

04/11/2023

Plantskole elev Tindra Alricsson & Adobe (Don Primero - Looping) tävlade förra helgen internationellt i belgiska Sint Truiden.

Tindra & Adobe tävlade Prix St:George och placerades 3:a med 68.970%. Sedan tävlade ekipaget MsvA Mästerskap på 67.941% och blev femma. Tindra & Adobe avslutade tävlingarna med en fin 3:e placering i Kür'en på 68,983%.

4 segrar och 10 placeringar i Åstorp

03/31/2023

Förra helgen tävlade ett antal Knytkalasare och Plantskole elever på OBS-tävlingar i Åstorp.

Och vilken helg! Det blev till inte mindre än 4 segrar och 10 placeringar.

Först ut på fredagen var Knytkalas medlem Ida-Linn Lundholm som tävlade FEI Prix S:t Georges på hästen Roswell (Rosevelt x Weltman). Ekipaget placerades 2:a med 69,118%.

Lördag la juniorerna ut med dubbelplacering till 15-åriga Plantskole eleven Ebba Wallin. Ebba placerades 3:a Faustino I SG (Florencio I x Arram) med 67,929% och 4:a Santorini (San Remo x Wolkenstein II) med 67,879%.

I lördagens FEI Prix St. Georges placerades Plantskole kollegan Siri Ehrnrooth & Black Sense E (Dante Weltino OLD x Gribaldi) 2:a med 69,559%. Tät därefter kom Plantskole kollegan Ellen Olsson & Daimjenko (Dancier x Worldly) på en 3:e placering med 69,510%.

Inte mindre än seger blev det till Plantskole eleven Klara Svanberg & Bon Geste (Dutch Dormello DDH x Nabuur) i FEI Intermediaire II med 66,961%. Placerad 2:a var Plantskole kollegan Ellen Hedbys & Sonnenkönigin (Roi du Soleil x Sir Donnerhall I) med 66,128% och tog därmed även ett kval till Falsterbo Horse Show. 3:e placerade var även hon en Plantskole kollega Emma Brunfelter på Entutu (Ehrenpreis x Cacir AA) med 65,931%.

Söndag blev det seger till Ebba & Faustino i FEI Mästerskapsprogram Msv B (J) med 70%. Ebba var även placerad 3:aSantorini med 68,677%.

Seger blev det igen i FEI Mästerskapsprogram Msv A för Young Rider till Siri & Black Sense E med 72,255%. Ellen & Daimjenko placerades 5:a med 68,333%.

Seger igen igen... Klara & Bon Geste vann även söndagen FEI U25 Grand Prix med 68,590%. Placerad 2:a var Sofia Buskhe & Dexter (Westpoint x Flemmingh).

Plantskole träff i norr

03/24/2023

Nu var det även dags för Plantskole träff i norr.

Två härliga dagar med massor träning och gemenskab stod på schemat.

Emelie & Dora vinner tävlingsdebut i Msv A:1

03/17/2023

Plantskole eleven Emelie Svanström tävlade förra söndagen i Sydslätten.

Emelie tävlade sitt nya sto Dora (Don Primero x Amiral) för första gången och ekipaget gick ut starkt med seger i Msv A:1 med 72,949%.

Dora ägdes och tävlades tidigare med stor framgång av Knytkalas medlem Ebba von Essen.