Dubbelt SM silver och en bronsmedalj till Plantor och Knytkalasare

05/17/2024

Förra helgen avhölls årets Svenska Mästerskap för ålderskategorierna children upp till senior.

Flera Plantor och Knytkalasare deltog och det blev fina resultat - främst dubbla silvermedaljer till Plantskole eleven Siri Ehrnrooth och bronsmedalj till Siris tränare Emma Jönsson.

Siri är Young Rider med tävlade i både UR och U25 klasserna. Och vilket mästerskap det blev!

​Young Rider SM:
Siri & Black Sense E (Dante Weltino x Gribaldi) la ut med att vinna första omgången av UR SM, St. Georges på onsdagen med 70,294%. Placerad 4:a i klassen var Plantskole kollegan Louise Brantefjord & Grey Galaxy 3 (Grey Flanell x Daddy Cool) med 68,725%. Placerad 7:a var än en Plantskole kollega, Nellie Liljegren & Concannon (Zuidenwind x Bocelli) med 68,325%.

På torsdagen i 2:a omgången av mästerskapet tävlade ryttarna i Msv A. Där placerades Siri & Black Sense E 2:a med 68,922%. Nellie & Concannon placerades 6:a med 67,255% och Louise & Grey Galaxy 3 placerades 8:a.

I lördagens Kür final kom Siri & Black Sense E 5:a med 70,96% och Nellie & Concannon 6:a med 70,31%.

Totalt i mästerskapet räckte det till en flott silvermedalj för Siri & Black Sense E!

U25 SM:
Siri tävlade även U25 SM, detta med hästen Mögelbjergs Romeo (Blue Hors Rush Hour x Blue Hors Don Romantic).

I torsdagens första omgång Grand Prix U25 placerades Siri & Romeo 2:a med 70,812%. Placerad 3:a var Plantskole kollegan Emma Brunfelter & Entutu (Ehrenpreis x Cacir AA) med 67,308%.

I 2:a omgången som även var Kür final placerades Siri & Romeo 3:a med 71,215%. Det räckte till ännu en silvermedalj för Siri.

Senior SM
Omgång 1 i Grand Prix avhölls på lördagen. Knytkalas medlem Emma Jönsson & Gerion (Jazz x Don Primero) hade en mycket fin runda och placerades 2:a med 71,348%.

I söndagens Kür final blev det till en 7:e plats och totalt blev det till en fin SM brons medalj för ekipaget.

Junior SM:
I torsdagens första omgång av Junior SM placerades Plantskole eleven Irma Wickström & Baunehöjens Macoy (Don Marco x Kermo's White Talisman) 7:a med 67,323%

I 2:a omgången på fredagen klättrade Plantskole kollegan Ebba Wallin Ivarsson upp och knep en fin 3:a placering med Santorini (San Remo x Wolkenstein II) med 68,235%.

Cathrine & Vividus dubbelseger i Ålborg

05/12/2024

Knytkalas medlem Cathrine Laudrup-Dufour tävlade förra helgen igen vid de internationella tävlingar i Ålborg.

Cathrine tävlade Vividus (Zaladin MI x Don Charly) i torsdagens CDI3* Grand Prix och vann med 74,022%.

På fredag vann ekipaget även Grand Prix Specialen med 73,362% och mer än 6% till tvåan.

Mia & Invoice 4:a i Compiègne

05/12/2024

Knytkalas medlem Mia von Essen tävlade i franska Compiègne förra veckan. Mia tävlade Invoice (Jazz x Ferro) i CDIO Nations Cup.

Ekipaget placerades 9:a i Grand Prix 72,326% som nästnästa svenska ekipage. Totalt räckte det till en 2:a plats i Nations Cup för Sverige efter Danmark.

I Grand Prix Specialen placerades Mia & Invoice 4:a med 73,276% och blev denna gången bästa svenska ekipage.

Arkivbild från segern i Tolbert i april.

Linnea dubbelsegrar i Hammarö

05/09/2024

Plantskole eleven Linnea Holmgren tävlade förra helgen på Hammarö.

Linnea tävlade lite yngre hästar och vann både klasser.

På lördagen tävlade Linnea 7-åriga Buskhagas Ramayana e. Revolution x Del Piero och vann med 80,060% med bl.a. 9 för både galoppen och framtid.

På söndagen tävlade Linnea 6-åriga stoet Buskhagas Sitara e. Springbank II VH x Sandro Hit och vann med 83,2%.

Emma & Entutu vinst i Int. I

05/08/2024

Plantskole eleven Emma Brunfelter tävlade i helgen i Gnesta.

Emma tävlade hästen HotSpot (Okavango - Induc) och vann Intermediaire I med 69,9%.

Sofie tar super placeringar i Hagen

05/01/2024

Knytkalas medlem Sofie Lexner från Christinelund tälvade internationellt förra helgen i tyska Hagen.

I CDI3* Grand Prix placerades Sofie & Inaroline W (Johnson x Amiral) 3:a med 72,435%, vilket även var ekipagets internationellt personbästa. Placerad 7:a i klassen var danska Knytkalas kollegan Anna Zibrandsten & Quel Filou (Quarterback x Stedinger) med 68,652%.

Sedan blev det dags för Grand Prix Special där ekipaget igen placerades 3:a med 71,6%. Anna & Quel Filou placerades 5:a med 70,074%.

Marina & Fascinator vinner Msv A i Laholm

05/01/2024

Knytkalas medlem Marina Mattsson tävlade förra helgen i Laholm.

Marina tävlade hästen Fascinator (Fürstenball - Donnerschwee) och vann Msv A:1 på 70,299%.

Siri 1:a & 2:a i Kristiandsand

05/01/2024

Plantskole eleven Siri Enrtooth tävlade förra helgen i Kristiansand och gjorde personbästa internationellt i alla starter.

På fredagen vann Siri med Black Sense E (Dante Weltino x Gribaldi) I Lagprogrammet för YR med 71,3%. Samma dag var Siri 2:a i Intermediaire II med Mögelbjergs Romeo (Blue Hors Rush Hour x Blue Hors Don Romantic) med 68,3%.

På lördagen placerades Siri & Black Sense E 2:a I YR Mästerskapsprogrammet med 69.4%. Siri placerades även 2:a med Romeo i U25 Grand Prix med 66,8%.

Söndag tävlade Siri endast Black Sense E och även där placerades dom 2:a i YR Kür med 72.6 %.

Skyline storsegrar i Lidköping

04/26/2024

Förra helgen avhölls tävlingar i Lidköping med bla. kval till Lövsta Future Challenge kval, unghästklasser upp till Grand Prix.

Flera Knytkalas medlemmar och plantor tävlade och det blev till väldigt fina resultat.

Storsegrare för helgen var Knytkalas medlem Carl Hedin & Skyline To B, en 6-årig godkänd hingst e. Blue Hors St. Schufro x Ampère. Ekipaget vann lördagens FEI Inledande program för 6-åriga hästar med super procenten 94,8% med en 10:a för framtidsutsikter och inte en enda siffra under 9 och över 20% till tvåan! Bara för att sedan slå egen rekord på söndagen och vinna igen med hela 96%. En superseger för ett lovande framtidsekipage.

Carl tävlade även FEI Intermediaire II i Lövsta för Unga Hästar på Davalerian (Dante Weltino x Vivaldi) och placerades 2:a på lördagen med 69,51%.

I St. Georges blev det seger till Plantskole eleven Louise Brantefjord & Grey Galaxy 3 (Grey Flanell x Daddy Cool) med 69,951%.

I lördagens sista klass blev det en 5:e placering i Grand Prix för Knytkalas medlem Stefan Jansson & Zidney (Zuidenwind x Laurentio) med 69,276%.

I söndagens Intermediaire I placerades Plantskole eleven Eila Käck 2:a med Betty Boop (Blue Hors Don Romantic x Cortez) med 66,961%.

Seger i Solstaden för Linnea & Ramayana

04/26/2024

Plantskole eleven Linnea Holmgren tävlade förra helgen i Solstaden, Karlstad Ridklubb.

Linnea tävlade stoet Buskhagas Ramayana (Revolution x Del Piero) i FEI Inledande för 7-åriga hästar. Ekipaget vann med 80,229% och en 9:a för framtidsutsikter.