4 segrar och 10 placeringar i Åstorp

03/31/2023

Förra helgen tävlade ett antal Knytkalasare och Plantskole elever på OBS-tävlingar i Åstorp.

Och vilken helg! Det blev till inte mindre än 4 segrar och 10 placeringar.

Först ut på fredagen var Knytkalas medlem Ida-Linn Lundholm som tävlade FEI Prix S:t Georges på hästen Roswell (Rosevelt x Weltman). Ekipaget placerades 2:a med 69,118%.

Lördag la juniorerna ut med dubbelplacering till 15-åriga Plantskole eleven Ebba Wallin. Ebba placerades 3:a Faustino I SG (Florencio I x Arram) med 67,929% och 4:a Santorini (San Remo x Wolkenstein II) med 67,879%.

I lördagens FEI Prix St. Georges placerades Plantskole kollegan Siri Ehrnrooth & Black Sense E (Dante Weltino OLD x Gribaldi) 2:a med 69,559%. Tät därefter kom Plantskole kollegan Ellen Olsson & Daimjenko (Dancier x Worldly) på en 3:e placering med 69,510%.

Inte mindre än seger blev det till Plantskole eleven Klara Svanberg & Bon Geste (Dutch Dormello DDH x Nabuur) i FEI Intermediaire II med 66,961%. Placerad 2:a var Plantskole kollegan Ellen Hedbys & Sonnenkönigin (Roi du Soleil x Sir Donnerhall I) med 66,128% och tog därmed även ett kval till Falsterbo Horse Show. 3:e placerade var även hon en Plantskole kollega Emma Brunfelter på Entutu (Ehrenpreis x Cacir AA) med 65,931%.

Söndag blev det seger till Ebba & Faustino i FEI Mästerskapsprogram Msv B (J) med 70%. Ebba var även placerad 3:aSantorini med 68,677%.

Seger blev det igen i FEI Mästerskapsprogram Msv A för Young Rider till Siri & Black Sense E med 72,255%. Ellen & Daimjenko placerades 5:a med 68,333%.

Seger igen igen... Klara & Bon Geste vann även söndagen FEI U25 Grand Prix med 68,590%. Placerad 2:a var Sofia Buskhe & Dexter (Westpoint x Flemmingh).

Plantskole träff i norr

03/24/2023

Nu var det även dags för Plantskole träff i norr.

Två härliga dagar med massor träning och gemenskab stod på schemat.

Emelie & Dora vinner tävlingsdebut i Msv A:1

03/17/2023

Plantskole eleven Emelie Svanström tävlade förra söndagen i Sydslätten.

Emelie tävlade sitt nya sto Dora (Don Primero x Amiral) för första gången och ekipaget gick ut starkt med seger i Msv A:1 med 72,949%.

Dora ägdes och tävlades tidigare med stor framgång av Knytkalas medlem Ebba von Essen.

Åter Plantskoleträff i söder

03/15/2023

Vi började veckan med Plantskole träningar i söder på Tullstorp.

I två dagar tränade eleverna med totalt 11 hästar om dagen för tränare Jan Brink. Med headset och högtalare och massor motiverade elever blev det två dagar med massor inspiration och nya lärdomar.

Härliga placeringar till Knytkalasarna i Herning

03/13/2023

Förra veckan var årets stora inomhus tävlingar i danska Herning.

I mässhallarna pågick både hoppning och dressyr från danska Bruksprovet till unghästchampionat, CDI3* och CDI5*.

Med att tävla var både danska och svenska Knytkalas ryttare och även i Bruksprovet då danska Knytkalas medlem Cathrine Dufour var testryttare.

Först ut att tävla var danska Anna Zibrandtsen5-åriga Remember Me (Blue Hors Don Olymbrio x Sezuan) i unghästchampionatet på onsdagen. På torsdagen var ekipaget 7:a och söndagens testryttare berömde Remember Me med 9,5 för både ridbarhet och kapacitet.Totalt ledde detta till en 5:e placering.

Sedan var det dags för CDI1* på torsdagen där både Knytkalasets Sofie Lexner från Christinelund och Carl Hedin tävlade. Sofie placerades 4:a i CDI1* Prix S:t Georges med Kingston (Apache x Diamond Hit) med 71,823%. Carl tävlade Davalerian (Dante Weltino Old x Vivaldi) och placerades 5:a med 70,823%. I Intermediaire I blev det en 5:e placering för Sofie & Kingston med 70,765% och en 6:e placering för Carl & Davalerian med 69,971%.

Knytkalas hade även ryttare med i CDI3* Grand Prix klassarna. På torsdagen kom Marina Mattsson från Hannell Dressage & Helix (Apache x Jazz) på en 10:e plats med 68%. Även Knytkalas kollegorna Anna Zibrandtsen, Emma Jönsson och Carl tävlade i samma klasser. Anna tävlade Quel Filou (Quaterback x Stedinger) kom på en 8:e plats med 68,826%. Carl tävlade denna gången Van der Veen (Vitalis x Fidermark) och kom på en 14:e plats medans Emma tävlade Gerion (Jazz x Don Primero) och kom på en 15:e plats. I lördagens Grand Prix Special avancerade Marina & Helix till en 5:e placering med 69,745% i deras Grand Prix Special debut. Anna & Quel Filou höll kvar deras 8:e plats med 68,617%, Carl & Van der Veen kom på en 13:e plats och Emma & Gerion en 14:e plats.

Sedan vad det dags för CDI5* Grand Prix där Johanna Dueboje från Knytkalaset tävlade sitt sto Mazy av Klövenhöj (Bocelli 1044 x National Zenith XX). I fredagens Grand Prix kom ekipaget på en 11:e plats med 67,674% och i lördagens Grand Prix Kür höll ekipaget sin 11:e plats med 73,010% i det mycket starka startfältet.

Kyra tränar Knytkalas ryttarna

03/07/2023

Nu var det dags igen för Knytkalas träningar med Kyra. Under vår- och höstterminen flyger Kyra till Sverige en gång i månaden och tränar Knytkalas ryttarna i två dagar på Tullstorp. Vilket gäng av hästar och ryttare!

Plantskole träningar i söder

03/01/2023

Nu har även Plantskolan i söder haft februari träningar i vårsolen.

Succé på Scandinavium

02/28/2023

I helgen var det dags för årets stora inomhus tävlingar i Göteborg på Scandinavium.

I Swedish Warmblood Trophy för 6-åriga hästar var Plantskole eleven Linnea Holmgren helt överlägsen med stoet Buskhagas Ramayana (Revolution - Del Piero). Ekipaget vann fredagens final med 88,4% med 4% marginal till tvåan.

Knytkalas medlem Johanna Dueboje tävlade FEI Dressage World Cup Grad Prix med sitt fina sto Mazy Klövenhöj (Bocelli x National Zenith xx). Första dagen fredag blev det till en fin 6:e placering på att 70,587%. I lördagens World Cup GP Kür avancerade ekipaget till en 5:e plats med 74,760%.

Plantskole träningar i norr

02/27/2023

Förra veckan hade Plantskolan i norr träningar för Liane Wachtmeister.

Plantorna tränade på med pigga, glada hästar.

Framgångsrik början på tävlingssäsongen i Falkenberg

02/26/2023

Förra helgen blev debut på tävlingssäsongen 2023 för flera plantor och Knytkalasare.

Först ut var Plantskole eleven Ellen Olsson & Daimjenko (Dancier x Worldly) i lördagens FEI Prix S:t Georges. Ekipaget placerades 5:a med 68,33%.

Sedan var det dags för juniorerna i FEI Lagprogram Msv B (J) där 14-åriga Plantskole kollegan Ebba Wallin vann Faustino I SG (Florencio I x Arram) med 69,44%. Ebba var sedan även placerad 5:a med Santorini (San Remo x Wolkenstein II) på 66,87%.

I lördagens FEI Intermediaire II vann Knytkalas medlem Emma Jönsson & Date Me (Dancier x Rotspon) med 69,804%. Placerad 3:a i klassen var Plantskole eleven Klara Svanberg & Bon Geste (Dutch Dormello DDH x Nabuur) med 68,431%. Först utanför placering på en 5:e plats var Ellen Hedbys & Sonnenkönigin (Roi du Soleil x Sir Donnerhall I).

Söndag blev det dubbelseger till Ebba Wallin! Hon var 1:a i FEI Mästerskap Msv B (J) Santorini med 69,51% och 2:a med Faustino på 67,794%.

I söndagens FEI Mästerskap Msv A (UR) var Plantskole kollegan Tindra Alricsson & Adobe MB (Don Primero x Looping) 5:a med 68,33% och Ellen & Daimjenko 6:a med 66,6%.

U25 Grand Prix vann Klara & Bon Geste och 2:a var Sofia Buskhe & Dexter (Westpoint x Flemmingh).

I FEI Grand Prix vann Knytkalas medlem Stefan Jansson & Sidney (Zuidenwind x Laurentio) med 71,123%.