Charlotte segrade vid Midsommartävlingarna i Everlöv

06/22/2015

I helgen var det årets traditionella Midsommartävlingar i Everlöv med en bra blandning av fina tävlingar och härligt midsommarfirande samt ett antal segrar och placeringar till Knytkalasare och Plantor.

Knytkalas medlem Rasmus Haid-Bondergaard la ut med en dubbel-placering i fredagens första klass Medelsvår A:1 där han placerades 3:a på Flash Dancer I.M. (Don Romantic - Tip-Top) med 70,814% och 5:a på Dixiland (Loutano - Reichsgraf) med 69,341%. Första utanför placering var Plantskole eleven Lina Jönsson, junior-ryttare på hästen Lifemusic (Le Primeur - Weltmeyer) med 68,566%. Nästa klass Intermediaire IB vann frugan Charlotte Haid-Bondergaard Roberto des Frettes (Carinho Des Noes - Boulou Des Frettes) med 68,208%. 7:a i klassen var Emma Jönsson & Dark Diamond II (Diamond Hit - Ramiro´s Son) med 65,208%.

Lördag tog Charlotte Haid-Bondergaard hem segern igen i dagens huvudklass Grand Prix på Triviant (Olivi - Saluut) med 70,633%. Placerad 3:a var Knytkalas kollegan Natalie Oldfors & Winnie B (Roven xx - Lancer II) med 67,167%.

Sedan var det dags för Lövsta Future Challenge Cup tävlingarna, Intermediaire II. Först ut var avdelningen för de unga ryttare där Plantskole eleven Mathilde Hannell från Hannell Dressage placerades 2:a på Deela Mae (De Niro - Landino) med 68,377%. Mathilde vann årets första kval och har sedan varit 2:a i 2 kval och leder för närvarande gruppen för unga ryttare. 5:a i klassen var Plantskole kollegan Emma & Dark Diamond med 64,518%. Vinsten i gruppen för unga hästar gick till Charlotte Haid-Bondergaard igen på Roberto des Frettes (Carinho Des Noes - Boulou Des Frettes) med 69,561%. Charlotte och Roberto har också tävlat 3 kval och leder för närvarande avdelningen för unga hästar.

I lördagens Medelsvår B:2 placerades Knytkalas medlem Elin Aspnäs 2:a på unga hästen Donnovan (Inspekteur - Parcival) med 73,372%.

Söndag blev det seger för Plantskole kollegan från söder Sofie Andersson & Donna Samba (Sandro´s Bube - Bernstein) i Medelsvår B:5 med 72,245%. 3:a i klassen var Knytkalsare Rasmus & Dixiland med 68,571%. Seger blev det även i dagens huvudklass FEI Grand Prix Kür för Charlotte & Triviant med 75,205%. Charlotte var även 4:a i klassen på Roberto med 68,958%.

Glad Midsommar!

06/19/2015

Knytkalaset önskar er alla en GLAD MIDSOMMAR!

Segerbil till Emilie Nyreröd

06/18/2015

Plantskole eleven från norr Emilie Nyreröd tävlade förra helgen vid de fyrstjärniga Grand Prix tävlingarna på Mallorca.

Emilie tävlade Miata (Lancado - Grasco) och vann först fredagens Grand Prix med personbästa 73,44% och därnäst söndagens Grand Prix Kür final med inget mindre än 77,35%, nytt rekord igen!

Emilie tog därmed både hem segern och bilen som var vinnarepriset!

Emilie & Miata ingår numera i landslagets A-trupp.

4 hästar nominerade till unghäst-VM

06/18/2015

4 av de nominerade hästarna till unghäst-VM i tyska Verden i augusti rids av Knytkalas- eller Plantskole elever.

Plantskole eleven från söder Mia Runesson från Gränsbo har två hästar nominerat, 5-åriga stoet Odd Molly (Zuidenwind - Guinness) och 6-åriga Fling for U (Blue Hors Don Romantic – OO Seven).

Plantskole kollegan Ida-Linn Lundholm från Tullstorp är nominerat med godkända 6-åriga hingsten Eclectisch (Zenon - Olivi) och Knytkalas medlem Stefan Jansson är godkänd med egna uppfödningen 5-åriga Zidney (Zuidenwind - Laurentio).

DM U25 bronsmedalj till Anna

06/17/2015

Danska Plantskole eleven Anna Zibrandtsen tävlade förra helgen vid Danska Mästerskapen på Broholm.

Anna är Young Rider men tävlade i DM U25 på hästen Rentino (Rosario - De Niro). Ekipaget avslutade med 70,80% i Kür finalen och tog hem bronsmedaljen i mästerskapet.

Plantor i topp på Strömsholm

06/15/2015

Första dagen på Strömsholm tävlade Plantskole eleven Emma Jönsson stoet Dark Diamond II (Diamond Hit - Ramiro´s Son) i Intermediaire I B. Ekipaget placerades 3:a med 66,208%.

Nästa dag fredag la Knytkalas medlem Charlotte Haid-Bondergaard ut med en 2:a placering i Intermediaire I på Roberto des Frettes (Carinho Des Noes - Boulou Des Frettes) med 70,046%. I dagens sista klass blev det till vinst för Plantskole eleven från norr Emelie Aldenfalk och Winton (Warsteiner - Donnerfly) med 71,623% i Intermediaire I.

Lördag var det dags för Lövsta Future Challenge Cup kval där Plantskole eleven från söder Mathilde Hannell från Hannell Dressage kom 2:a på stoet Deela Mae (De Niro - Landino) med 67,50%. Mathilde vann även 1:a LFC kval och leder därmed gruppen för unga ryttare med målet att tävla i finalen på Friends under Stockholm International Horse Show på Friends i november. Placerat 3:a var Plantskole kollegan Tove Melin och Dawson (Dark Rubin - Akzent II) med 67,474%.

Söndag var det dags för Grand Prix Kür final där Charlotte & Roberto placerades 4:a med 69,30%.

05/26/2015

Knytkalas medlem Rasmus Haid-Bondergaard la ut med en dubbel-placering i fredagens första klass Medelsvår A:1 där han placerades 3:a på Flash Dancer I.M. (Don Romantic - Tip-Top) med 70,814% och 5:a på Dixiland (Loutano - Reichsgraf) med 69,341%. Första utanför placering var Plantskole eleven Lina Jönsson, junior-ryttare på hästen Lifemusic (Le Primeur - Weltmeyer) med 68,566%. Nästa klass Intermediaire IB vann frugan Charlotte Haid-Bondergaard på Roberto des Frettes (Carinho Des Noes - Boulou Des Frettes) med 68,208%. 7:a i klassen var Emma Jönsson & Dark Diamond II (Diamond Hit - Ramiro´s Son) med 65,208%.