Överlägsen GP seger till Charlotte Haid-Bondergaard

08/07/2015

Förra helgen var det dags igen för Charlotte Haid-Bondergaard & Triviant.

Denna gången var det i Jönköping och ekipaget tog hem en överlägsen seger med 73,033% och nästan 6% till tvåan. Charlotte vann även FEIs Mästerskapsprogram Msv A på Don Scudo med 69,386%.

2:a i klassen var Plantskole eleven från norr Charlotte Esping & Ciwi med 67,460%.

Dubbelseger till Charlotte Haid-Bondergaard

07/29/2015

I helgen tävlade Knytkalas medlem Charlotte Haid-Bondergaard i Laholm.

Charlotte kammade hem segern i söndagens Grand Prix på Triviant (Olivi - Saluut) med 72,3% och kom 2:a på Roberto des Frettes (Carinho Des Noes - Boulou Des Frettes) med 69,8%.

Emelie Aldenfalk fick Lövsta stipendie

07/28/2015

Plantskole eleven från norr Emelie Aldenfalk fick Lövsta Stipendiet med följande motivering:

"Emelie Aldenfalk är en ung ryttare med fantastisk talang som kombinerar sin satsning på att nå eliten i dressyr med heltidsstudier på gymnasiet. Hon har deltagit i Lövsta Future Challenge Dressage U25 2014. Vi vill gärna stötta hennes utveckling och genom att tilldela henne Lövsta Future Challenge-stipendiet möjliggöra en resa till Patrik Kittel för ytterligare träning.”

Lövsta Stipendiet är en del av Lövsta Future Challenge och kom till förra året när Lövsta ryttarna Tinne Vilhelmson Silfvén och Caroline Darcourt vann i Friends och bestämde sig för att skänka prispengarna till ett stipendium.

Priset delades ut i samband med LFC-tävlingarna på Falsterbo.

För mer information, klicka här!

Knytkalas framgångar i Hickstead

07/22/2015

I helgen tävlade Knytkalas medlemmarna Ebba & Mia von Essen i Hickstead, England.

I fredagens Grand Prix var Ebba & Yantuge (Blue Hors Hertug - Master) 5:a och därmed även bästa svenska ekipage med 68,440%. Kusinen tillike Knytkalas kollegan Mia von Essen kom 10:a på Ferdi (Federweisser - Charmeur) med 66,260%. Denna tävlingen var även en del av Nations Cup där svenska laget placerades 3:a.

På andra dagen var det dags för Grand Prix Special och där var det Mia & Ferdi's tur att bli högst placerades svenska ekipage på en 3:e plats med 69,169%. Efter dag 2 var Sverige fortfarande 3:a i Nations Cup.

I söndagens Grand prix Kür final kom Mia & Ferdi 5:a med 71,625% och Sverige avslutade Nations Cup deltävlingen på en 3:e plats.

Falsterbo: 7-årschampionatet

07/16/2015

I fredagens semifinal för 7-åringar var första utanför placering var Knytkalas medlem Marie Munters från Hannell Dressage på Bjergagergaards Indeed (Hofrat - De Niro) med 67,50% och därefter Knytkalas kollegan Jan Brink på godkända hingsten Zaladin MI (Blue Hors Zack - Solos Landtinus) med 67,193%.

I söndagens final blev det ett reellt kliv up för Marie & Indeed till en 3:e placering med 70,965%.

Falsterbo: CDIO5* Grand Prix och Nations Cup

07/15/2015

Sedan var det dags för Falsterbos stora dressyrklass, den 5-stjärniga CDIO Grand Prix.

Första klassen gick på fredagen och placerad 5:a var Plantskole eleven från norr Emilie Nyreröd & Miata (Lancado - Grasco) med 71,460%. Vinnare var svenska Tinne Vilhelmsson & Don Auriello med 77,680% och 2:a var landsmannen Patrik Kittel på svenskuppfödda Deja (Silvano - Don Schufro) med 77,50%.

Denna klass var även Nations Cup och det blev seger till Sverige med Tinne, Patrik, Minna & Emilie.

På lördagen var det dags för Grand Prix Special och segrare i klassen var Emilie & Miata med 72,314%.

Falsterbo: U25 Grand Prix

07/14/2015

I Falsterbo var även en klass för U25 ryttare där första tävlingen på fredagen var Intermediaire II och söndagens final var U25 Grand Prix.

I fredagens klass placerades Plantskole eleven från söder Emma Jönsson 4:a på Dark Diamond II (Diamond Hit - Ramiro's Son) med 65,921% och placerad 6:a var Plantskole kollegan Mathilde Hannell från Hannell Dressage på Deela Mae (De Niro - Landino) med 64,895%.

I söndagens final kom danska Anna Zibrandtsen 2:a på Rentino (Rosario - De Niro) med 70,953%, Plantskole kollegan Tove Melin kom 3:a på Dawson (Dark Rubin - Akzent II) med 67,651%, 4:a var Elisabeth Hjelm & Chock (Chapman - Master) med 65,070% och 6:a var Mathilde & Deela Mae på 64,535%.

Falsterbo: Gina Tricot Future Elite

07/13/2015

Sedan var det dags för Knytkalasets ena huvudsponsor Gino Tricot's egen klass för ungdomarna - Gina Tricot Future Elite.

Första klassen gick torsdag förmiddag och segrare var Plantskole eleven från norr Emelie Aldenfalk på Winton (Warsteiner - Donnerfly) med 69,825%. 7:a i klassen var Plantskole kollegan Mathilde Hannell på Webster (Krack C - Ulft) med 66,579%.

I finalen på lördagen tog Emelie & Winton hem segern igen, denna gången med 71,708%.

Falsterbo: Scandinavian Open för 6-åringar

07/13/2015

Inte att glömma - Scandinavian Open för 6-åringar där semifinalen gick av stapeln på onsdagen i Falsterbo.

6:a i seminfinalen var Knytkalas medlem Stefan Jansson på egna uppfödningen Locatelli (Loredes - Rubinrot) med 70,095%. Först utanför placering var Stefan igen på hästen Kitaro SB (Kostolany - Donatelli) med 68,476%.

I torsdagens final kom Stefan & Locatelli 4:a med 70,095% igen.

Falsterbo: CDI3* Grand Prix

07/12/2015

Nästa dressyr klass var torsdagens CDI3* Grand Prix där Knytkalas medlem Rose Mathisen kom 2:a på godkända hingsten Zuidenwind (OO Seven - Jazz) med 69,040%. Placerat 8:a var Knytkalas kollegan Charlotte Haid-Bondergaard & Triviant (Olivi - Saluut) med 67,060%.

10:a i klassen var Young Rider ryttaren Marina Mattsson från Plantskolan i söder som tävlade hästen Beckham (Bernstein - Koncertz xx) i senior Grand Prix på 66,540%.

I lördagens Grand Prix Kür final blev det till en 7:e placering för Rose & Zuidenwind med 71,20% och placerat 8:a var Charlotte & Triviant med 69,70%. Strax utanför placering var Marina & Bechkam med 69,50%.