Träningarna igång i Plantskolan i norr

02/06/2021

Nu har Plantskole träningarna dragit igång även i norr med glada ryttare och hästar som tränar i vintersolen.

Image: 2021-02/pl-norr-jan-21.jpg

Snöig och solig Knytkalas årsdebut

02/02/2021

Årets första Knytkalas träningar gick av stapeln i slutet på förra veckan på Tullstorp.

Jan Brink fick vara stand-in tränare igen för Kyra Kyrklund som pga. reserestriktionerna för tillfället inte flyga in från England.

Det blev några fina dagar i snö och sol med massor inspiration och motivation inför den kommande tävlingssäsong som så smått håller på öppna upp.

Image: 2021-02/jan-21.jpg

KIVRA ny huvudsponsor till Knytkalaset

01/20/2021

Det är med stor glädje vi hälsar Kivra välkommen som ny huvudsponsor till Knytkalaset & Plantskolan. Tillsammans med Pandox, ingår Kivra sedan årsskiftet som huvudsponsor till Knytkalaset & Plantskolan.

Kivra är ett svenskt företag som erbjuder privatpersoner och företag digitala brev och kvitton. Ungefär fyra miljoner i Sverige – däribland många Plantor och Knytkalasare – har ett konto i Kivra, och tiotusentals företag har anslutit sig för att kunna skicka brev med Kivra. Vi tror på Kivras koncept, att minska pappersförbrukning och miljöskadliga transporter till förmån för säkra, digitala lösningar. Det går i linje med våra egna värderingar och vi är stolta över att få representera Kivra.

"I Knytkalaset & Plantskolan jobbar vi för att ständigt kunna utveckla dressyrsporten! Vi tror på genuint bra träning och på kontinuitet. I över 20 år har vi jobbat framgångsrikt med utbildning av elitsatsande ryttare från ungdom till senior. Tack vara våra fantastiska sponsorer och deras stöd kan vi fortsätta utveckla duktiga, målmedvetna och satsande ryttare – sponsorernas stöd är ett stort bidrag till en ständigt växande spridning av kunskap och ett stort stöd för framtidens dressyrsport!", kommenterar Jan Brink, en av grundarna till konceptet och även tränare för Plantskolan i söder.

Image: 2021-01/1611221986_3544-catharinabrink.jpg

Plantskolan i söder drar igång 2021

01/19/2021

Nu har ett nytt år 2021 börjat! Så härligt att komma igång igen med hästar och ryttare som sprudlar av positiv energi och hopp för en framtida tävlingssäsong.

Image: 2021-01/pljan21.jpg

Årskrönika 2020

12/28/2020

År 2020 var inget vanligt år för någon.. alla har vi påverkats på olika sätt och alla längtar vi nu till ett 2021 med förhoppningarna om ett mera normalt år med massor tävlingar, mästerskap mm.

Trots begränsningarna i tävlandet för våra ryttare under det gångna året så blev 2020 ändå ett framgångsrikt år för Knytkalaset och Plantskolans elever.

Innan pandemin drog igång, när tävlandet fortfarande pågick som vanligt, hann vi med ett antal segrar bland både plantor och Knytkalasare i diverse klasser.

Scandinavium:
Vid de stora inomhus tävlingar på Scandinavium i februari tog Knytkalas medlem Emma Jönsson från Särö Stable en fin 3:e placering i internationell U25 Grand Prix och Knytkalas kollegorna Natalie Oldfors och Paulinda Friberg stod både för fina placeringar i World Cup finalen.

Strömsholm:
I mitten på mars tog Knytkalaset och Plantskolan alla tre placeringar i årets första Lövsta Future Challenge Cup kval för Unga Ryttare på Strömsholm. Emma Jönsson var 1:a och 2:a och Lina dolk 3:a.

Artikelserie - Min Häst Historia:
När pandemin sedan drog igång stängdes alla tävlingar in. Vi gjorde då en artikelserie kallad "Min Häst Historia" där Knytkalaset och Plantskolans grundare Kyra Kyrklund, Jan Brink och Åke Björsell var först ut att berätta sina historier om hur deras hästliv började. Det blev en mycket uppskattat artikelserie där vi fick en bra bakgrundshistoria från många av ryttarna från Knytkalaset och Plantskolan.

Träning och programridning:
Under hela pandemin har vi lyckats hålla igång träningarna, med endast ett litet upphåll i början. Vi har oerhört noga följd diverse restriktioner och rekommendationer från FHS och med vår sport som per definition innebär massor av frisk luft och stora utrymmen med ständigt minst ett par hästlängders avstånd har vi förmått att fortsätta träna och hålla igång och förbereda inför tävlingsstart med bl.a. programridning mm.

I juni drog tävlingarna igång igen för ungdomarna och Plantorna var klar och direkt igång med fina resultat.

SM för Juniorer:
I juli gick årets stora svenska mästerskap för juniorer och Young Riders av stapeln i Laholm. Plantskole eleven Ellen Olsson tävlade första året som junior och tog SM BRONS med hästen Daimjenko.

Sedan drog även tävlingarna igång igen även för Knytkalasarna och Emma Jönsson tog ledningen i Lövsta Cup samtidigt som att danska Knytkalas kollegan Anna Zibrandtsen tog fina placeringar i GP i Danmark.

SM för Young Rider- och U25:
Ett SM full av Plantskole ryttare, totalt 17 ekipage! SM GULD, SILVER & BRONS blev det till Plantskolans ryttare! Elin Mattsson & Beckham vann YR guld, Klara Svanberg & Bon Geste tog silver och Matilda Illerfelt & Bento D tog brons.

U25 GULDET gick till Knytkalas medlem Emma Jönsson & Gerion och SILVRET tog Plantskole eleven Lina Dolk & Languedoc hand om.

SM för seniorer:
Knytkalas medlem Marina Mattsson & Quartermain från Hannell Dressage tog SM BRONS på sitt första SM som senior!

Danska Knytkalas kollegan Anna Zibrandtsen placerades 7:a på Danska Mästerskapen för seniorer som första års senior.

Ajax-stipendie:
Plantskole eleven Klara Svanberg fick ta emot det prestigefyllda Ajax-stipendie från Ulla Håkansson.

Breeders:
Fina finalplatser på Breeders för 4-, 5- och 6-åringarna för Plantorna och Knytkalasarna.

Lövsta Future Challenge Cup:
I 3:e kvalet gick 5 utav 6 möjliga placeringar till Knytkalaset och Plantskolan.

Knytkalas medlem Ebba von Essen och Elin Mattsson vann respektive kategori i 4.e och sista kvalet och totalt tog 8 Plantskole och Knytkalas ryttare sig till final. Finalen skulle från början ha gått av stapeln på Friends under Sweden International Horse Show men är tills vidare uppskjuten pga. Covid-19.

Dressage Power final:
Plantskole eleven Klara Svanberg & Bon Geste placerades 2:a i årets LiveArena & DressagePower Young Rider Trophy Kür final.

Vi kan härmed konstatera att trots ett mycket tråkigt tävlingsår med många inställda stora tävlingar och internationella mästerskap så har våra duktiga Plantskole- och Knytkalas medlemmar gjort väldigt fina resultat med inte mindre än 7 SM MEDALJER utav 12 möjliga.

Detta var en summering av året som gick och nu blickar vi alla framåt med en förhoppning om ett alldeles strålande 2021 och önskar er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR från Plantskolan & Knytkalaset!

Image: 2020-12/-rskr-nika-2020.jpg

Årsavslutning i Knytkalaset

12/16/2020

Nu har även Knytkalaset haft årets sista träningsdagar och vi ser alla fram emot fler träningar och förhoppningsvis snart också massor tävlingar.

Image: 2020-12/1608119659_dec-20.jpg

Sista Plantskole träningar i söder 2020

12/14/2020

Nu har vi haft årets sista Plantskole träningar i söder.

Förra veckan hade vi två dagar med träningar - något annorlunda i dessa tider med mycket avstånd mm men viktigt med träning och team känsla, särskild i dessa tider! Och lite julstämning blev det också...

Image: 2020-12/dec-20.jpg

Plantskola norr i november

11/26/2020

Nu har vi haft Plantskole träningar med Liane Wachtmeister i norr - såklart med behörigt avstånd och begränsat antal folk i ridhuset åt gången. Så bra det känns att träna inför bättre tider som vi alla längtar efter.

Image: 2020-11/pl-norr-nov-20.jpg

Vinst och 2:a i Dressage Power final för Klara & Bon Geste

11/17/2020

Plantskole eleven Klara Svanberg tävlade i Linköping i helgen.

På lördagen vann Klara & Bon Geste (Dutch Dormello DDH x Nabuur) S:t Georges med 69,412%.

På söndagen var det dags för årets final i LiveArena & DressagePower Young Rider Trophy Kür final och där placerades ekipaget 2:a med 73,250%.

Image: 2020-11/unknown-38.jpeg

Knytkalas träningar med gäst-tränare

11/11/2020

Pga de rådande omständigheter kunde varken Kyra eller Richard resa till Sverige och hålla i Knytkalas träningarna förra veckan så grundare och Plantskole tränare Jan Brink fick vara gäst-tränare.

I dessa tider är vi såklart extra noga med 1-2 hästlängders avstånd!

Image: 2020-11/1605104955_img-6552.jpg