i början på veckan var det Knytkalas träningar. Här är lite bilder från dagarna två.

Förra veckan avslutades i Knytkalasets tecken för plantorna med Plantskole träningar i soliga söder fredag-lördag.

Vinst i MSV A:1 årsdebuten för Emelie & Toscham

Tävlingssäsogen börjar så småningom att dra igång.

I helgen gjorde Plantskole eleven Emelie Svanström årsdebut i Msv A:1 på Toscham (Topaasch x De Niro) och med det tog dom hem årets första vinst också med 67,949%.

Seger igen för Ellen & Daimjenko

03/09/2020

I fredags tävlade Plantskole eleven Ellen Olsson i Mantorp.

Ellen tävlade hästen Daimjenko (Dancier x Worldly) I Msv B:2 och ekipaget vann med 71,216%.

Storseger i Msv B:5 till Ellen Lindén-Urnes

03/03/2020

Nya Plantskole eleven Ellen Lindén-Urnes tävlade i Perstorp i helgen.

Ellen tävlade hästen Fairy Tale (Friedensritter x Rosenkavalier) och vann Msv B:5 med 75,638% och en marginal på 8,5% till tvåan.

Plantorna dominerade i Billdal

03/02/2020

Ett antal plantor tävlade i Billdal i helgen. Det var årets första OBS-tävlingar för juniorer och Young Riders och plantorna visade bra form inför säsongen.

I lördagens första klass FEI Lagprogram Msv (J) tog Plantskole eleven Felicia Olofsson hem segern på Bellman (Hermes x Prestige VDL) med 74,647% och med en marginal på mer än 5% till tvåan. I söndagens FEI Mästerskapsprogram blev det seger igen med 72,843%.

I lördagens FEI Prix S:t Georges placerades Plantskole kollegan Elin Mattsson delad 2:a på bröderna Beckham (Bernstein x Koncerz xx) och på Cognac (Rosevelt x Koncerz xx) med 72,108%. Plantskole eleven Klara Svanberg placerades 4:a på Bon Geste (Dutch Dormello DDH x Nabuur) med 71,765%. Plantskole kollegan Matilda Illerfelt placerades 5:a på Bento D (Florencio x Havidoff) med 71,127%. I söndagens FEI Mästerskapsprogram Msv A (UR) vann Elin & Beckham med 71,912% och Matilda & Bento D tog hand om 3:a placeringen med 61,765%. Klara & Bon Geste placerades 5:a med 69,657% och Elin & Cognac placerades 6:a med 69,118%.

Allt i allt en mycket lyckad tävlingshelg for plantorna.

Systrarna Lundblad intog prispallen i Katrineholm

02/28/2020

Systrarna Charlotta och Christina Lundblad rider både med i Plantskolan.

I helgen tävlade de framgångsrikt i Msv B:5 i Katrineholm och intog prispallen ihop.

Överst fick lillasyster Christina stå efter en seger med hästen Coldplay (Flash Dancer I. M. x Briar) på 70,213%. Storasyster Charlotta tog hand om 2:a placeringen med hästen Corrie B (Johnson x Rubiquil) med 67,979%.

Knytkalasare välplacerade i World Cup GP Kür final i Scandinavium

02/24/2020

I Scandinavium var det FEI World Cup Dressage och Knytkalaset hade 3 representanter med från Knytkalaset.

Paulinda Friberg tävlade sista tävlingen med hennes fantastiska sto Di Lapponia T som precis har fylld 19 år. Och vilket avslut på hennes tävlingskarriär - ekipaget slutade 6:a i lördagens kür final med 74,145%!

Knytkalas medlem Natalie Oldfors tävlade sin Mickey M och placerades 6:a i fredagens Grand Prix med 71,674%. I lördagens kür final blev det till en 7:e placering med 72,755%.

Nya Knytkalas kollegan Sandra Dahlin tävlade stoet Ichi och placerades 5:a i fredagens Grand Prix med 73,879%. Sedan avancerade ekipaget inför lördagens kür där dom slutade 5:a med hela 79,845%.

Emma 3:a i internationell U25 i Scandinavium

02/24/2020

Förra veckan avhölls vårens stora internationella inomhus tävlingar i Scandinavium, Göteborg Horse Show. En tävling där många drömmer om att få tävla!

Knytkalas medlem Emma Jönsson från Särö Stable representerade Sverige väl i Lövsta Future Challenge U25 Grand Prix med hästen Donizsetti 39 (Don Frederico x Lauries Crusador xx).

I onsdagens GP blev det et par dyra missar med ett annars väldigt fint program och ekipaget slutade 4:a med 68,205%. I fredagens Kür tog ekipaget revansch och avancerade till en fin 3:e placering med 74,225% och enbart 0,4% ifrån segrande ekipaget Josefine Hoffmann & Hönnerups Driver med 74,617%.

En väldigt bra start på årets tävlingssäsong för Emma & Donizetti!

Avslutade med Plantskole träff i norr..

02/24/2020

Nästa i sportlovet var Plantskole träff i norr! Även här var ryttare och hästar fulla av motivation och gav varann inspiration inför vårens träning och tävlingar.