Elise & Don Silvio knep 2:a platsen i Klippan

08/24/2020

Plantskole eleven Elise Lindeblad tävlade i Klippan i helgen.

Elise tävlade hästen Don Silvio (Don Primero x Ismir) i FEI Prix S:t Georges och placerades 2:a med 69,559%.

Bravour seger med 74,881%

08/24/2020

Plantskole eleven Karolin Sjöland tävlade i Stensäter i helgen och det med Bravour!

Karolin & Bravour (Hermes x Prestige VDL) vann Msv C:1 med 74,881%. Karolin var även 6:a med hästen Tanamera (Fürst Romancier x Rambo) på 67,619%.

Placerad 4:a i klassen var Knytkalas medlem Ida-Linn Lundholm & Maclaren (Briar x Decano III) med 67,738%.

Knytkalasare kungar av Kungsbacka

08/19/2020

I helgen var det tävlingar i Kungsbacka och ett flertal Knytkalasare plockade hem vinster och fina placeringar.

Knytkalas medlem Marina Mattsson från Hannell Dressage gjorde helgens hattrick när hon tävlade tre olika hästar i tre olika klasser och vann alltihop.

Fredag:
Först ut var Marina som vann Msv B:2 Notting Hill TH (Floricello x Donnerhall) med 73,649%. Sedan var det Marina igen när hon vann Msv A:1 Helix (Apache x Jazz) med 71,581%.

I dagens Intermediaire I tog Knytkalas kollegan Stefan Jansson över segertåget och vann Locatelli (Loredes x Rubinrot) med 68,481%.

I klassen för 6-åringar placerades Knytkalas kollegan Emma Jönsson från Särö Stable 2:a Nathan der Weise J (Nekton x Collin L) med 82,2% och kom 3:a Grey Galaxy 3 (Grey Flanell x Daddy Cool) med 78%.

Lördag:
I lördagens S:t Georges placerades Emma 3:a Faximiliana M (Ampere x Ferro) med 68,725%. Sedan var det dags för Grand Prix och där blev det en tredje seger för Marina, denna gången på Quartermain (Quaterback x Wilawander xx) med 74,638%. Emma & Grey Galaxy 3 vann sedan finalen för 6-åringar med 82,6%.

Söndag:
Söndag var det Stefans tur igen där han vann Msv B:5 med Black Queen (Painted Black x Sandro Hit) på 73,617%. Stefan placerades sedan även 3:a i Intermediaire IKitaro SB (Kostolany x Donatelli) med 68,333%. I söndagens Grand Prix Kür placerades Plantskole eleven Lina Dolk 3:a Languedoc (Laomedon x Francisco I) med 71,508%.

Anna & Detroit i topp igen

08/11/2020

Danska Knytkalas medlem Anna Zibrandtsen tävlade i lördags i danska Ringsted.

Anna tävlade godkända hingsten Detroit (Dimaggio - Lord Liberty G) och placerades 2:a i Intermediaire II med 73,64%. Segrare i klassen var Cathrine Dufour.

Lina Dolk & De-Lazet-Ö dubbelsegrare på Grevagården

08/05/2020

Plantskole eleven Lina Dolk hade att göra förra helgen på Grevagården där hon tävlade två hästar i var sina två klasser.

Fint fokus och fina placeringar blev det - seger med De-Lazet-Ö (De Noir x Solos Landtinus) i både Intermediare I där de landade på 69,804% och vinst i S:t Georges med 71,422%.

I Lövsta Future Challenge Cup för Unga Ryttare hamnade Lina och hästen Languedoc (Laomedon x Francisco I) 3:a och först utanför placering med 69,755%. Efter resultatet på Grevagården ligger ekipaget numera 3:a totalt i Cup'en. Lina & Languedoc placerades även 4:a i fredagens Intermediaire II med 70,343%.

Emelie & Toscham tog segern i YR Mästerskapsprogram debut

08/04/2020

Plantskole eleven Emelie Svanström tävlar sitt första år som Young Rider på hästen Toscham som hon har haft i två år. Förra året tävlade ekipaget på junior-EM och var enda svenska ekipage som tog sig till finalen.

I helgen gjorde ekipaget debut i FEI Mästerskapsprogrammet Msv A för Unga Ryttare på Grevagården och vann med 70,981%.

Emelie tränar för Knytkalas medlem Emma Jönsson.

Emma Jönsson tar ledningen i Lövsta Cup

08/03/2020

Knytkalas medlem Emma Jönsson tävlade i helgen i årets andra omgång av Lövsta Future Challenge Cup i Grevagården.

Emma tävlade hästen Gerion (Jazz x Don Primero) i lördagens Lövsta Cup i avdelningen för Unga Ryttare. Ekipaget vann med 71,029% och med en 2:a placering i första omgången av Lövsta ligger ekipaget därmed i ledning inför tredje och sista omgången.

Emma ligger även 4:a i Cup'en totalt med andra hästen Donizetti 39 (Don Frederico x Lauries Crusador xx). De 4 bästa ekipage efter sista omgången går vidare till den stora finalen på Friends under Sweden International Horse Show i februari 2021.

Emma & Gerion vann även fredagens FEI Intermediaire II 71,961 förre Tinne Vilhelmsson Silfvén med 2 hästar.

Felicia & Breezy 2:a i S:t Georges

07/31/2020

Plantskole eleven Felicia Bermar Vistedt tog hem en fin 2:a placering i nat. S:t Georges förra helgen.

Felicia tävlade stoet Breezy A.S. (Fürst Piccolo x Welt Hit II) berömdes med 70,098% för deras prestation i söndags.

Laholm bjöd på många fina placeringar

07/27/2020

Nu är sommartävlingarna i Laholm över för denna gången.

Med ett större antal ryttare från Knytkalaset och Plantskolan bör Laholm på ett antal fina placeringar.

Fredag:
Första klassen för våra ryttare var fredagens FEI S.t Georges och Plantskole eleven Charlotta Lundblad la ut med en fin 4:e placering på hästen X-Cilent (Connaisseur x Weltmeyer) med 68,677%. Knytkalas medlem Ida-Linn Lundholm placerades 7:a på stoet Fanita (Vivaldi x Havidoff) med 67,598%.

Lördag:
Då var det dags för Msv A:1! Ida-Linn gjorde tävlingsdebut med stoet Calla (Rock Forever I x Fürst Heinrich) och ekipaget placerades 2:a med 70,256%. I eftermiddagens FEI Intermediaire I placerades Knytkalas medlem Stefan Jansson 5:a på Kitaro SB (Kostolany x Donatelli) med 69,019%.

Söndag:
Dubbelt upp blev det för Stefan i söndagens FEI Intermeidiare A - vinst med Locatelli (Loredes x Rubinrot) med 69,265% och 2:a placering med Zidney (Zuidenwind x Laurentio) med 66,226%.

I söndagens St: Georges tog Ida-Linn hand om 2:a och 4:e placeringen med respektive Calla på 71,765% & Fanita medans Plantskole eleven Klara Svanberg knep 3:e platsen på Bon Geste (Dutch Dormello DDH x Nabuur). Segern gick till Carl Hedin & Van Der Veen med 71,863%.