Dubbeldebut och dubbelseger till Sofie Lexner

09/16/2020

Knytkalas medlem Sofie Lexner har debuterat med två 5-åringar på tävlingsbanorna i 5-årsprogrammet.

Felina Lightfoot (Floricello x Onassis) debuterade i Dagstorp och vann med 84,8%. Kavira (Franklin (Fierce-S) x Sorento) kammade hem segern i Laholm 85,8%.

Debut och dubbelseger för Marina Mattsson

09/14/2020

Knytkalas medlem Marina Mattsson från Hannell Dressage tävlade i Laholm i helgen.

Marina tävlade först Buster (Belissimo M x Sir Donnerhall) i fredagens FEI Inledande Program för 7-åringar och belönades med fina procenten 75,265%.

Sedan var det dags för Helix (Apache x Jazz) där ekipaget gjorde debut i FEI S:t Georges och vann med 68,039%.

Brons i Lag-SM till Lina Dolk

09/11/2020

Flera Plantskole elever tävlade även Lag-SM förra helgen på Strömsholm.

Lina Dolk som tog individuellt silver i SM U25 tog även en brons medalj i Lag-SM med laget Ågesta Ridklubb. Individuellt placerades Lina & De-Lazet-Ö 10:a i 3:e kvalet FEI Intermediaire I med 67,402%.

Placerad 4:a individuellt i samma klass var Plantskole kollegan Filippa Norrman & H.S Indigo (Skovens Rafael x Weltman) på 69,069% som med laget hamnade på en 4:e plats.

Placerad 5:a individuellt i lag kval del 2 Msv A:1 var ytterligare en Plantskole kollega Beata Söderberg & Dark Juwel (Dancier x Stedinger) med 68,120%.

Ajax-stipendie till Plantskole eleven Klara Svanberg

09/10/2020

Plantskole eleven Klara Svanberg har blivit tilldelat det hedervärda Ajax-stipendie som Ulla Håkansson delar ut varje år - ett fantastik stöd till Sveriges tävlingssatsande ungdomsryttare. Klara fick ta emot priset under SM på Strömsholm förra helgen.

Anna & Detroit placerades 7:a på Danska Mästerskapen

09/08/2020

Danska Knytkalas medlem Anna Zibrandtsen är första års senior och tävlade i helgen Danska Mästerskapen.

Anna tävlade godkända hingsten Detroit (Dimaggio - Lord Liberty G) som gjorde sin Grand Prix debut förra helgen. Tillsammans gjorde dom två fina rundor och slutade på en 7:e plats i Kür finalen med 73,1%.

BRONS medalj i första senior SM till Marina & Quartermain

09/07/2020

Knytkalas medlem Marina Mattsson har redan ett antal SM medaljer i bagaget från ponny till U25. I år var första året som senior!

Marina från Hannell Dressage tävlade hästen Quartermain (Quarterback x Wilawander xx) på SM som gick av stapeln denna helg på vackra Strömsholm.

Ekipaget placerades 3:a i fredagens kval Grand Prix med 70,652%. Igår söndag gjorde dom revansch i Kür finalen och kom segraren Patrik Kittel hack i häl med endast 0,2% och personliga GP rekordet på 77,810%. I det totala SM räckte det till en flott brons medalj i en tät strid mellan medaljörerna.

GULD och SILVER i U25 SM för Emma & Lina

09/06/2020

Två dagar med seger i U25 Grand Prix till Emma Jönsson & Gerion! Och med det även en flott GULD medalj i Svenska U25 Mästerskapet 2020. I finalen vann ekipaget med hela 74,690% i Kür finalen.

2:a i Kür finalen var Plantskole eleven Lina Dolk & Languedoc med 72,2% och det ledde även i det totala mästerskapet till en SILVER medalj!

GULD, SILVER och BRONS i YR SM till plantorna

09/06/2020

Plantorna kammade hem alla medaljerna på YR SM denna helgen på Strömsholm.

Favorit var Plantskole eleven Elin Mattsson som redan sedan kvalen var både 1:a och 2:a med sina hästar. I Kür finalen vann Elin & Beckham med 74,185% och guldmedaljen var klar!

Plantskole kollegan Klara Svanberg & Bon Geste placerades 2:a och det blev då även till en silver medalj i det totala SM. 73,290%.

I finalen avancerade Felicia Olofsson & Dan Brown till en 4:e placering. I det totala SM blev det Plantskole kollegan Matilda Illerfelt & Bento D som tog hand om bronsmedaljen.

Elin & Beckham tar ledningen inför SM finalen

09/04/2020

Efter dubbelseger igår för Plantskole eleven Elin Mattsson i första SM (YR) kvalet blev det till än en seger idag.

Elin vann dagens andra kval på Beckham med 72,794% och tar därmed ledningen inför morgondagens SM final. Elin ligger även 2:a med andra hästen Cognac.

2:a var Plantskole kollegan Klara Svanberg & Bon Geste, 3:a Matilda Illerfelt & Bento D, 4:a var Elin igen på Cognac. Plantskole kollegan Emelie Svanström & Toscham placerades 6:a och Felicia Olofsson & Dan Brown 8:a.

Inför morgonens final ligger 5 Plantskole elever i topp för att slåss om medaljerna.

Dubbelseger i SM kval

09/03/2020

Vilken början på årers SM!

Young Rider SM:
1:a kvalet i SM för Young Rider blev en stor succé för Plantorna! Elin Mattsson tog hem segern Beckham (Bernstein x Koncerz xx) med 71,127% och tog även hand om 2:a platsen Cognac (Rosevelt x Koncerz xx) på 69,853%. Plantskole kollegan Klara Svanberg & Bon Geste (Dutch Dormello DDH x Nabuur) placerades 3:a med 68,971% och 4:a var Plantskole ryttaren Emelie Svanström Toscham (Topaasch x De Niro) med 67,745%. Placerad 5:a var Plantskole kollegan Matilda Illerfelt & Bento D (Florencio x Havidoff) med 67,549%. På en 8:e placering kom Felicia Olofsson & Dan Brown (Dancier x Hohenstein) med 66,225%.

U25 SM:
Vinsten gick till Knytkalas medlem Emma Jönsson & Gerion (Jazz x Don Primero) med 70,299% och 2:a placeringen gick till Plantskole eleven Lina Dolk & Languedoc (aomedon x Francisco I) med 67,436%.