Emelie Brolins hingst blev godkänd på årets Bruksprov

03/07/2018

Förra helgen avslutades det årliga Bruksprovet på Flyinge, en vecka där ett antal unga 3- 5-åriga hingstar samt äldre direktkvalificerade hingstar visas fram för att förhoppningsvis bli godkända som avelshingstar inom SWB.

I år deltog Plantskole eleven Emelie Brolin med 5-åriga hingsten Bergsjöholms Valbonne (e. Blue Hors Zack - Epson) och han blev godkänd.

Image: 2018-03/eb-val.jpg

Stora AEG framgångar för Stefan Jansson

02/22/2018

Knytkalas medlem Stefan Jansson tävlar har i veckan tävlat vid Arctic Equestriam Games (AEG) CDI3* i Norge.

Det var internationell debut för Stefan och egna uppfödningen Locatelli (Loredes x Rubinrot).

Ekipaget tog hem 2:a placeringar i Prix S:t Georges med 70,529%, Intermediaire I med 69,667% och i Intermediaire I Kür med 73,695%.

Locatelli ägs Stefan Jansson och Magnus Ringmark.

Image: 2018-02/20180219-172712-001.jpg

Februari träningar även för Plantskolan i söder

02/20/2018

Förra veckan hade vi även Plantskole träningar för i söder.

Soligt men kallt, humöret högt och många taggade ekipage som ser fram emot vårens tävlingssäsong som så småningom håller på sätta igång.

Image: 2018-02/9776-catharinabrink-1vt.jpg

Vinst i årets tävlingsdebut för Daniella Hansson

02/20/2018

Plantskole eleven Daniella Hansson tävlade förra helgen i Katrineholm.

Daniella tävlade hästen Farmer (Delamanga-Rhodium) i Msv B:2.

Det blev till seger med 70,9% för ekipaget.

Image: 2018-02/1519131960_unknown-2.jpeg

Fina bilder från Plantskole träningarna i norr

02/20/2018

Förra veckan var där Plantskole träningar i norr.

Som vanligt nyttig träning och härligt gemenskap. Här är fina bilder från dagarnas träningar.

Image: 2018-02/1519126587_dsc-1892.jpg

Bildspel från Knytkalas clinic Gina Tricot GP Borås

02/14/2018

Förra helgen gick de årliga inomhustävlingar Gina Tricot Grand Prix av stapeln i Borås.

I år är det tävlingarnas 10 år jubileum och detta firades med en Celebration Dressage Clinic på fredag kvällen.

Gina Tricot är en av huvudsponsorerna till Knytkalaset och Plantskolan sedan ett antal år tillbaka och därför var det extra roligt att just Knytkalaset & Plantskolen stod för tävlingarnas dressyrinslag med inte mindre än alla tre topptränare Kyra Kyrklund, Jan Brink och Liane Wachmeister.

Med sig hade tränarna fyra Plantskole elever, Marina Mattsson, Carl Hedin, Lina Dolk och Ida-Linn Lundholm med fina hästar i olika åldrar.

Alla tre tränare var noga engagerade i samtliga ryttare och bistod varann mycket bra med sina höga tekniska och med härliga anekdoter om varann som endast mångåriga träningsrelationer och vänskap kan skapa.

Deltagande i clinic'en var även Plantskole kollegan Mathilde Hannell som bistod som värdinna på läktaren. Efter varje ryttare var där avsatt ca. 10 min till en frågestund och Knytkalas frågelappar delades ut på läktaren för de som kände sig mindre bekväm vid att själv ta mikrofonen och ställa frågan till de kunniga tränare och ryttare. Detta gav ett härligt samspel med publiken där alla kunde dra nytta av de många bra frågor från publiken.

Allt i allt en mycket uppskattat clinic för fullsatta läktare.

Stort tack till alla åskådare, funktionärer mm som var med att göra kvällen så lyckad/Knytkalaset & Plantskolan

Plantskole träningarna har dragit igång

01/23/2018

Snön ligger kvar men våren är på väg.

Plantskole träningarna har börjat, vårterminen är igång.

Här är ett bildspel från träningarna i söder.

Ebba von Essen i Klimke clinic

01/22/2018

Knytkalas medlem Ebba von Essen deltog i lördags i den mycket uppskattade clinic på Flyinge.

Det var regerande Europamästerinnan i fälttävlan Ingrid Klimke som intog Flyinge med ett program som innehöll alla tre OS discipliner.

Bland ryttarna fanns Knytkalas medlem Ebba von Essen som red 7-åriga hästen Macacho (Maserati – Camaro M) som ägs av uppfödarna Per Jansson & Jeanette Joelsson.

Här finns länk till artikel från Tidningen Ridsport om clinic'en.

Image: 2018-01/4717-catharinabrink-1vt.jpg

Knytkalas & Plantskola storsamling

01/16/2018

Vilket bättre sätt att börja 2018 än ett bildspel från 2017 års sista happening - en storsamling i december för hela Knytkalaset och Plantskolan med sina totalt 35 elever på Tullstorp.

Storsamlingen varade i 3 dagar - först med en dag vanlig Knytkalas träning för seniorerna med tränare Kyra Kyrklund. På andra dagen kom alla plantor och var med på ytterligare en Knytkalas träningsdag. Eftermiddagen gick åt till avsutten träff i konferensrummet med genomgång av det gagna året följd av workshop med grupparbete och gemensam genomgång.

Torsdag kväll bjöd på ett härligt julbord på Hovdala Slott med all vad hjärtat kan begära.

Fredag morgon vad det dags för föredrag med tidigare förbundskapten inom hoppning, Sylve Söderstrand. Ett oerhört uppskattat föredrag om hopplandslagets resa till 10 år av stor framgång på den internationella arena. Därefter gjorde Jan Brink en kortare presentation av Knytkalaset & Plantskolans nutid och framtid.

Avslutningsvis njöt vi alla av en god lunch tillsammans innan det var dags för folk att dra till diverse olika ställen i landet.

Allt i allt några härliga dagar med mycket nyttig information, inspiration och inte minst gemenskap.

Härmed avslutar vi 2017 och blickar framåt mot ett spännande 2018 och ser fram emot att kunde bidra till spridning av ännu mer hästkunskap och hästglädje.

Image: 2018-01/collage-storsamling.jpg

Celebration Dressage Clinic under Gina Tricot Grand Prix i Borås

12/25/2017

Vilken bättre sätt än att börja 2018 med en Celebration Dressage Clinic med Knytkalaset & Plantskolan i Borås under Grand Prix tävlingarna i februari!

Gina Tricot är en av Knytkalaset och Plantskolans huvudsponsorer sedan många år tillbaka och det är därför extra roligt att få göra en Knytkalas/Plantskole clinic under deras tävlingar i Borås.

I clinic'en kommer både Kyra Kyrklund, Liane Wachtmeister & Jan Brink från Tullstorp Dressage Stable AB att medverka tillsammans med ryttarna Marina Mattsson från Hannell Dressage Stable, Ida-Linn Lundholm från Tullstorp Dressage Stable AB, Carl Hedin och Lina Dolk.

Image: 2017-12/gt.jpg