SWEDE HORSE - Rose Mathisen segrade i 4-årsfinalen

10/06/2015

Finalen för 4-åringar hölls i två omgångar, en ridtest med egen ryttare på torsdagen och sedan ridna och bedömda av testryttare på lördagen.

Flera Knytkalasare och Plantor tävlade 4-åringar i championatet och det med mycket bra resultat.

I första omgången placerades Knytkalas elev Rose Mathisen 4:a med hingsten Heston For U (Zuidenwind - Prestige) med 83,00%. Placerad 7:a var Plantskole eleven Marina Mattsson från Hannell Dressage på hästen FIreball Macohl (Fürstenball - Rosentanz) med 78,40%.

Sedan var det dags för årets testryttare Patrik Kittel att prova alla 4-åringarna. Mest förtjust av alla var han i Rose Mathisen's Heston For U som han berömde med en 10a för ridbarheten och 9,8 för framtida potential som dressyrhäst, totalt 98,50% av testryttaren. Sammanlagt med första ridtestet blev Heston For U en klar vinnare av Breeders 4-årsfinalen med genomsnittsprocenten 90,750%. "Heston for U ligger mig varmt om hjärtat pga. hans energi och ridbarhet. Det känns som vi är intresserade av samma sport. Jag ser fram emot att få utbilda honom vidare", kommenterar Rose Mathisen.

Patrik var även väldigt nöjd med Marina Mattsson's Fireball Macohl som han berömde med 9,7 för ridbarheten och 9,3 för hans framtida potential som dressyrhäst, totalt 9,5 och 3:a i lördagens omgång med testryttare. Totalt blev det till en 5:e plats med 86,70% för ekipaget.

Image: 2015-10/1444295574_0695-catharinabrink-hi-.jpg
Rose Mathisen & Heston For U Rose Mathisen & Heston For U Rose Mathisen & Heston For U Patrik Kittel & Fireball Macohl Patrik Kittel & Fireball Macohl Patrik Kittel & Fireball Macohl Marina Mattsson & Fireball Macohl på prisutdelning med tränare och delägare Jan Brink