Hyllning & heder på Ryttargalan

02/24/2017

I onsdags kväll avhölls årets Ryttargala där ryttare, hästar och andra nyckelpersoner runt omkring hyllas för sina krafter och prestationer inom ridsporten i Sverige.

Bland pristagarna var Knytkalasets egen Kyra Kyrklund som prisades med det hedersvärda Hederspriset med juryns motivering: "Kyra är en tränare i världsklass med en varm personlighet och en ovärderlig tillgång för teamet." Kyra hade tyvärr inte möjlighet att närvara på ryttargalan men eleven genom över 20 år och medgrundare av Knytkalaset Jan Brink tog emot priset i Kyras ställe.

Därutöver fick Plantskole eleven Lina Dolk ta emot det mycket fina priset "Årets Komet" framröstat av folket efter juryns nominering som följer:

"Dressyr: Lina Dolk
2016 var Sveriges bästa ungdomsdressyrår på flera år med brons på U25-EM. I den stora gruppen av begåvade unga ryttare stack en ut genom att vara överallt och kriga på ett positivt sätt.

I början på året fick Lina Dolk, 19 år, ta över en erkänt svår Grand Prix-häst genom Biggles 1015. Det gjorde hon genom att bli tvåa på riksmästerskapet i U25, plocka medaljer på U25-NM och bli trea i Aachen - under deras första år tillsammans.

Tränad under flera år av Emelie Brolin och nu för Kristian von Krusenstierna kämpar Lina med YR-hästen Jouleen af Högberget, begåvad men svår, och plockade hem Dressyrringens Medelsvår B-final med lovande unghästen De-Lazet -Ö, ägd av hennes ständiga följeslagare systern Elin. Lina Dolk har fokus som få, siktet är inställt mot toppen."

Image: 2017-02/1487923820_img-6868.jpg
Kyra Kyrklund fick årets hederspris och hade gjort en film för att tacka då hon tyvärr ej kunde närvara på galan Plantskole elevv Lina Dolk tog emot priset som Årets Komet