Fler vinster och placeringar för plantor och Knytkalasare i Laholm

08/01/2016

I helgen tävlade ett flertal plantor och Knytkalas medlemmar vid de nationella tävlingar i Laholm. Vi har redan nämnd Jönsson-tjejernas och Sofie Anderssons framgångar.

Därutöver tävlade även Plantskole kollegan Tove Melin som vann onsdagens Lätt A:3 på Sababa Balagan (FS Lord Loxley x Akzent II) med 75,174 %.

Knytkalas medlem Sofie Lexner vann lördagens FEI Prix S:t Georges Red Devil (Don Primero x Chirac) med 71,140% och placerades 2:a med Fairy Tale (Friedensritter x Rosenkavalier) med 70,877%.

Plantskole eleven Carl Hedin tävlade stoet Chabot (First Wish x Palermo) i samma klass och placerades 4:a med 70,044%. Carl & Chabot placerades sedan även 2:a i söndagens FEI Intermediaire I Kür med 72,00%. Carl kommenterade sin ritt som följer: "Kanonhärligt att vinna sista kvalet till Dressyringens Int I Kür-Cup och jag är så glad för det samarbete jag har med Ulrika Bynander som är uppfödare/ägare till min häst Chabot! Jag tycker det ska bli så roligt att rida finalen i Linköping som Ulla Håkanson är en av initiativtagarna till. Förra året fick jag mottaga hennes Ajax-Stipendie och jag hoppas hon ser min finalplats som ett kvitto på min utveckling."

På söndagen blev det seger i Msv B:5 för Knytkalas kollegan Stefan Jansson och Loatelli (Loredes x Rubinrot) med 73,163% och en 2:a placering på Kitaro SB (Kostolany x Donatelli) med 71,939%.

Seger i tävlingarnas huvudklass Grand Prix gick till än en Knytkalas elev Natalie Oldfors & Winnie (Roven xx x Lancer II) med 66,633%.

Image: 2016-08/img-9295.jpg
Natalie Oldfors & Winnie Sofie Lexner & Valerian Carl Hedin & Chabot Stefan Jansson & Locatelli Tove Melin