ELMIA: Ajax-stipendiaterna hyllar Ulla Håkansson

10/27/2017

Välmeriterade OS Grand Prix ryttarinnan Ulla Håkansson fyller snart 80 år. Av den anledning hyllades hon idag av alla sina mycket tacksamma Ajax-stipendiater på den stora arena under Elmia Scandinavian Horse Show.

I alla dom åren Ulla så generöst har delat ut 2-3 stipendier om året till unga, talangfulla ryttare har hon vid en ceremoni symboliskt överräckt en gigantisk bankcheck och då passade stipendiaterna på att ge tillbaka samma fina gest till Ulla då dom idag överlämnade en gigantisk Handelsbanken check - presenten från stipendiaterna är ett par måttbeställda, fina ridstövlar till Ullas framtida tävlingskarriär med den nya hästen.

Bland Ajax-stipendiaterna idag finns Plantskole eleverna Carl Hedin, Ida-Linn Lundholm, Lina Dolk, Lina Andersson och Knytkalas medlemmarna Marina Mattsson & Sofie Lexner.

"Ulla är ett fantastisk exempel hur man i denna sport kan hålla på det mesta av livet och det på en hög nivå. Hästlivet håller en igång och föryngrar och det tycker jag Ulla är ett bra bevis på. Och vad Ulla gör för sporten med Ajax-stipendiet är fantastiskt, en stor tillgång för svensk ridsport som stärker en redan ganska stark nyare generation av tävlingsryttare", kommenterar Jan Brink.

Image: 2017-10/img-6662.jpg