Bildspel från Knytkalas clinic Gina Tricot GP Borås

02/14/2018

Förra helgen gick de årliga inomhustävlingar Gina Tricot Grand Prix av stapeln i Borås.

I år är det tävlingarnas 10 år jubileum och detta firades med en Celebration Dressage Clinic på fredag kvällen.

Gina Tricot är en av huvudsponsorerna till Knytkalaset och Plantskolan sedan ett antal år tillbaka och därför var det extra roligt att just Knytkalaset & Plantskolen stod för tävlingarnas dressyrinslag med inte mindre än alla tre topptränare Kyra Kyrklund, Jan Brink och Liane Wachmeister.

Med sig hade tränarna fyra Plantskole elever, Marina Mattsson, Carl Hedin, Lina Dolk och Ida-Linn Lundholm med fina hästar i olika åldrar.

Alla tre tränare var noga engagerade i samtliga ryttare och bistod varann mycket bra med sina höga tekniska och med härliga anekdoter om varann som endast mångåriga träningsrelationer och vänskap kan skapa.

Deltagande i clinic'en var även Plantskole kollegan Mathilde Hannell som bistod som värdinna på läktaren. Efter varje ryttare var där avsatt ca. 10 min till en frågestund och Knytkalas frågelappar delades ut på läktaren för de som kände sig mindre bekväm vid att själv ta mikrofonen och ställa frågan till de kunniga tränare och ryttare. Detta gav ett härligt samspel med publiken där alla kunde dra nytta av de många bra frågor från publiken.

Allt i allt en mycket uppskattat clinic för fullsatta läktare.

Stort tack till alla åskådare, funktionärer mm som var med att göra kvällen så lyckad/Knytkalaset & Plantskolan

Mathilde Hannell var värdinna på läktaren Tränare ser närmare på Ida-Linn Lundholm & Ipolita Åskådarna tar mikrofonen för munnen Ida-Linn Lundholm & Ipolita Jan Brink tränar här med Carl Hedin & Memphis Liane Wachtmeister som är tränare för Plantskolen i norr VIP'en där bl.a. Knytkalas grundare och hästägare Åke Björsell njöt av kvällens clinic Gina Tricot på schabraket såklart! Liane & Kyra kommenterar Ida-Linn & Ipolita Jan Brink tittar noga på Ida-Linn & Ipolita Kyra demonstrerar nyinköpta spiralen som är till för att visa hästens rygg i rörelse hur spiral rör sig som hästens kropp Jan Brink engagerad Fina guldstaketet i Borås ridklubb Andra huvudsponsorns SAAB var såklart också med på schabraket Ida-Linn & Ipolita tränar för Jan Hästarna var fint flätade kvällen till ära SAAB detaljer Kyra demonstrerar med hjälp av Ida-Linn & Ipolita Fina detaljer Ida-Linn visar hur hon lekar med korta steg som en dag blir embryo till piaff fina svart-vita detaljer Härlig stämning och många skratt fina raka fläter Tre tränare i ett Lina Dolk skrittar här på De Lazet Mathilde i härlig stämning på läktaren Lina Dolk visar upp De Lazet i trav och där pratas om tempo och takt samt steglängd Triss på topptränare diskuterar De Lazets trav fina De Lazet Jan Brink demonstrerar Lina Dolk & De Lazet Pirouette Många seriösa tanker och kommentarer Marina Mattsson på banan Noga koll på traven Marina Mattsson på storbildsskräm SAAB Gina Tricot på storbildsskärm Quartermain @photochannell, fotograf Camilla Hannell har koll på läget Lina Dolk & De Lazet Marina Mattsson visar upp fina Quartermain Quartermain som blev utnämnd till Morgondags Häst på ryttargalan 2017 Marina & Quartermain tränar på passage fyra vita.. Skrittpaus... passage fram för tränarna och piaff.. Tränarna tittar och kommenterar noga och Mathilde är med från läktaren Gina Tricot tävlingarnas fotograf Navaz Sumar på plats Mathilde med en fotograf i nacken Quartermain får en välförtjänt skrittpaus innan det blir dags igen för finlir med den fina passagen Tack från Knytkalaset & Plantskolan och Marina & Quartermain passagerar ut steg för steg till publikens jubel Tack till Knytkalaset & Plantskolan från Gina Tricot och tack för oss för denna gången!