Artikelserie: Min Häst Historia - Christina Lundblad

06/15/2020

Idag är det Plantskole eleven Christina Lundblad som berättar sin historia:

"Christina Lundblad heter jag, eller som jag ofta kallar mig själv: Lottas lillasyster. Jo jag har nämligen växt upp med hästar runtomkring mig allt tack vare min storasyster Charlotta. Det började med att jag fick skritta av en av hennes ponnyer när jag var 10 år till att jag nu har fått ta över en av hennes guldklimpar Headline. Jag har alltid varit väldigt imponerad av Lotta och hennes viljestyrka och ambition och det var tack vare henne som jag tog mina första steg in i dressyren. Detta vägledde mig till att börja träna för Louise Crafoord Hofmman precis som Lotta gjorde. Därefter började jag träna för Liane Wachtmeister och Karin Öljemark precis som Lotta, vilket har gynnat min ridning något enormt!

Jag har genom åren haft en del bråkstakar till hästar t.ex. min ponny Jeronimo som kallades giraffen eftersom han så envist aldrig ville gå på tygeln och dessutom har rekord på den häst som kastat av mig flest gånger. Sedan har vi Gossip som lärt mig allt ifrån galloppirruetter till bytesserier och att rida med kandar men som aldrig riktigt ville gå för egen motor. Något som jag fått höra av många av mina tränare genom åren är att jag har en väldigt bra känsla i ridningen. Att i kunna känna av hästen och snabbt omsätta det till att påverka en rörelse. Det har hjälpt mig mycket med alla olika hästar jag haft genom åren.

Idag är jag lyckligt lottad nog att få rida två egna hästar, Headline och Coldplay som är två väldigt speciella hästar. Dessutom jobbar jag och Lotta tillsammans på vår gård där jag numera inte bara får skritta av hennes hästar utan till och med att hjälpa till att utbilda hästarna. Det är riktigt kul att få vara med i plantskolan där jag tränar sida vid sida med Lotta och många fler duktiga tävlingsryttare!"

Image: 2020-06/unknown.jpeg