Elin Aspnäs


Biografi

Född: 1992

Hästar: Donna Romma, sto född 2003 e. Don Frederico – Warkant Christo, valack född 1992 e. Consul – Gourmet
Dayandra, sto född 2005 e. Don Frederico – Warkant
Boukefallos, valack född 2006 e. Aachen – Krack C

Målsättning: Att aldrig sluta utvecklas! Jag vill fortsätta att tillhöra de främsta unga ryttarna i världen och på sikt tillhöra världseliten i seniorsammanhang. Mitt mål är att kunna utbilda unga hästar till Grand Prix och vara ett erkänt namn i sporten både som ryttare och tränare.

Drivkraft: Det går alltid att bli bättre, bättre än de bästa! ”Shoot for the moon, even if you miss you will land among the stars”

Styrka och svaghet som ryttare: Jag är envis, har en bra fysik och jag ger mig aldrig! Det har hänt att det blivit till min nackdel… ;)

Tränar för: Det är främst Jan Brink som hjälper mig med träningen både hemma och på tävling. Jag har fått möjligheten att träna för Kyra ett antal gånger vilket bara gett mersmak. Min önskan är att få tillbringa en längre tid i England för att del av hennes kunskap och erfarenhet. Hon är en fantastisk person och tränare, ett geni helt enkelt!! Jag har även tagit hjälp av Hubertus Schmidt i Tyskland.

Jag och Knytkalaset

Vad Plantskolan/Knytkalaset ger mig: Jag har varit med i Plantskolan sedan den startades och har även fått möjlighet att vara med på Knytkalasets träning vid ett fåtal tillfällen. Jag ser satsningen på Plantskolan som en fantastisk möjlighet till att förvalta och utveckla lovande och framgångsrika ungdomar med en stark vilja och drivkraft. Det är väldigt inspirerande och givande att träffa andra med samma drivkraft och det är framförallt nyttigt att se att alla har sina med – och motgångar. Det skapar en bra sammanhållning och ger möjlighet till erfarenhetsutbyte och kontakter i kombination med träning i världsklass.

Både Kyra och Jan är stora förebilder för mig i min utveckling både som ryttare och tränare.

Mitt mål är att utvecklas och prestera på en så hög nivå att jag anses kunna ta steget upp till Knytkalaset.

Tävlingsresultat

Elin har tagit ett stort antal nationella och internationalla mästerskapsmedaljer individuellt och i lag (ponny, J- och YR) och startade Grand Prix redan som junior. Hon driver nu sin egen tränings- och tävlingsverksamhet och siktar mot en plats i seniorlandslaget.

Image: 2017-02/5413-catharinabrink-vit-.jpg 2015-05/aspnas-e-donna-romma-roos12l79141.jpg 2015-05/img-4257-2-1.jpg 2015-05/img-1454-1-1.jpg 2015-05/img-7912-kopia-1vt.jpg 2015-05/img-7716-kopia-1vt.jpg 2015-05/img-7115-kopia-kopia-1vt.jpg